Woonhuis Santpoort

Wonen in een winkel

Woonhuis Santpoort – Transformatie winkel met bovenwoning 

Oorspronkelijk was het een zuivelwinkel met bovenwoning, in de garage stonden de melkkarren. De bovenwoning was nog bewoond, maar de winkel verdwenen. Als laatst was die verbouwd tot praktijkruimte voor een fysiotherapeut. Een boel ruimte waar de familie met drie kinderen wilde wonen en werken.

De binnenplaats achter het pand werd tuin waaromheen de keuken, eetkamer en woonkamer werden gelegd. De woonvertrekken staan in open verbinding, gelijkertijd zijn ze afzonderlijk invoelbaar. Boven kwamen de slaap- en badkamers, de praktijkruimte werd studio.

De garage was een lange donkere ruimte met erboven een lage zolder. Het vervangen van een deel van de verdiepingsvloer leverde dubbele winst:

Door aan de straatzijde de vloer lager terug te brengen is er boven de vloer hoogte gewonnen voor een slaapkamer, eronder volstaat het lagere plafond in de berging.
In het midden bleef de vloer weg, deze vide met een nieuw daklicht erboven zorgt ervoor dat het daglicht tot diep in huis doordringt. Via een loopbrug over de vide is het zitje met het balkon bereikbaar.

Contact

Kinderhuissingel 1f
2013 AS Haarlem
> Google maps